Стилове на интериора, ако бяха персонажи
Да различаваме стилове в дизайн: представете си хора, персонажи, които в себе си „носят” забележителни характеристики на някакъв стил.

Когато думи „еклектика” и „рустик” не ви говорят нищо... Е, нещо за дизайна било, обаче какво точно...

 

СТИЛОВЕ В ИНТЕРИОРЕН ДИЗАЙН, АКО БЯХА ИЗВЕСНИ ПЕРСОНАЖИ.

 

Навремето за да запомня и да почна да ги отличавам, просто се улесних по следният начин: представях точните хора, персонажи, свои познати, които в себе си „носят” забележителни характеристики на някакъв стил.

Искам да го споделя, но не го приемайте прекалено буквално.  Не съм специалист, и това е моето виждане по въпроса...

 

Сканди стил

 

Мисля, че е Котката на Саймън...

Абсолютно минималистичен вайб, изчистени линии, нищо излишно. Но във всеки един детайл – дълбок смисъл.

С малко неща се постига максимално разумен резултат.

РУСТИКАЛЕН СТИЛ В ИНТЕРИОРА.

 

Представете си един зрял мъж по към 65, който живее на село и се облича в носии. Още по-ярък образ – Бай Ганьо.  Много качествени, но изключително здрави, дебели естествени платове – вълна, лен, коноп. Само естествени цветове на платове – сиво, бежово, кафяво.  Всичко е стабилно, качествено, на места изпълнено грубо, но невероятно здраво. Така и изглежда.

ПРОВАНС - ЧАСТ ОТ КЪНТРИ СТИЛ, НО С ФРЕНСКИ ПРОИЗХОД.

 

Образ на любимата ви бабичка, облечена в памучна рокля на цветя и държи лавандулава китка. Слънце, двора на село, цветя, домашни любимци... Сладко от смокини, стари скърцащи столове и скринове на баба. Червена бродерия и салфетки на една кука, винтидж... Дъх и полъх на ретро с модерно изпълнение.

КЪнтри

 

Разбира се, каубой Малборо. Брутален в основите, но е мек и романтичен в душата. Кожено яке, ресни и карирана риза са като символи на този стил. Естествени, здрави материали, селска естетика.

ЕКлектика

 

Може би в очите на хора странно облечен човек - "Градското хипи". Или Кери Брадшоу – главната героиня на Сексът и градът. Игра на фантазия и тънък вкус. Съчетание на несъчетаеми неща. Делови костюм с маратонки.

Само да не се прекалява с разнообразието.

Поп арт

 

Мерлин Монро на картината на Анди Уорхол.

Бягство от монотоност, сиво ежедневие.

Ярки наситени цветове. Контрастни съчетания.

Модерни текстури, платове