Рустикален стил в интериора.
Kомбинация от груби, селски текстури и модерни детайли се откроява като отделен стил - рустик.

Стил рустик в интериора


 

Благодарение на дизайнерите, които активно съчетават модерността и "рустикалността" стил рустик се използва все повече и повече.

 

Рустик - от латинското "rusticus", което означава "селски".

 

На английски думата "селски" се използва за означаване на много прости и груби реалности на селския живот. Това е разликата между стиловете "селски" и "кънтри" - вторият не предполага брутална естетика.

 

 

 

В същото време обаче нямат желание да поддържат стил рустик във всичко. Напротив, модерни материали, мебели и домакински уреди активно се използват в интериора.

 

Тази комбинация от груби, селски текстури и модерни детайли се откроява като отделен стил. В САЩ го наричат ​​терминът „rustic modern“.

И така, една от основните характеристики на стил рустик в интериора е еклектиката. В селски интериор има много дърво - брутално, често старо и затъмнено. Въпреки че често това е просто имитация.

Специфични черти


Много често хора, купувайки стари дървени къщи, разбира се, започват ремонти. И се срещат с нежелание да се откажат от всички прелести на селската реалност и оставят някои от елементите в първоначалния си вид.


Те включват греди, дъски или каменни стени, дървени подове и дограми, тежки врати и др. После намерено търсят стари мебели в допълнение към къщата.


 

Цветът на дървото, изсъхнало от продължителни ветрове, присъства навсякъде: както в декорацията, така и в мебелите.

това, по което се разпознава рустик:

 

 

Таванните греди обикновено са груби, неполирани. Каменната зидария е малко по-малко типична. Тя създава впечатлението, че е много стара, непохватна, небрежна, но силна и надеждна.

Цветовата палитра е доста оскъдна: цветовете на дърво, камък, желязо и сухи растения се разреждат, като правило, с бяло или сиво. Други цветове, ако бъдат въведени, са в много малки дози.

 

 

Рустик и кънтри: каква е разликата?

 

 

1. Когато декорират интериори в стил кънтри, те се стремят да го издържат във всичко: например, оборудват къщата с домакински уреди с винтидж дизайн, ретро водопроводни инсталации, мебели "на баба" и т.н. След като сте избрали кънри стил, можете да използвате всякакви модерни детайли в неограничени количества.

 

2. Кънтри има тенденция към разнообразие, шареност, докато рустик към минимализъм. В интериора на кънтри има много декоративни предмети и текстил. Рустик е максималното свободно пространство и минимумът на ненужните компоненти.