Поп Арт стил в интериора.
Това е авторски стил, където сте художник. Позволено е да се използва въображение!

Стил поп арт


В ежедневието на повтарящите се градски пейзажи понякога липсва място за творчество и ярки цветове. Вписвайки поп арт в световната история на изкуството, Анди Уорхол дори не е подозирал, че този стил ще засегне всички сфери на човешкия живот за половин век напред. Интериорният дизайн естествено не остана настрана.

 

 

 

Спецефични черти

 

Поп арт във всяка част от дома разказва как живее човек, собственик на стаята, какво е хобито му и с какво работи. Всеки предмет носи история.

 

Това е авторски стил, където сте художник. Позволено е да се използва въображение! Ярки цветове, необичайни текстури и форми – това е основната характеристика на стила.


Поп арт стилът използва хаотични цветови смеси и зониране със смели акценти. Можете да задържите вниманието с цветни плочки на пода или диван с форма на облак.

 

Ако това не е достатъчно, добавете блясък и гланц. Гланцът е незаменим елемент на покритията на тавана, пода, мебелите и декора.

Удобни мебели

 

Фантастичните къдрици или скъпите ковани детайли в декорацията на стаята не са свързани със стила на поп арт.

Поп артът е ясен и функционален набор от заоблени мебели, който не затрупва пространството. Единственото нещо, в което стилът се разпознава, е даване на мебелите формата на други предмети или геометрични фигури.

Декор като на изложба

 

Декорът и аксесоарите показват индивидуалността на собственика. В поп-арт детайлите се повтарят, създавайки композиции. Колкото по-интересно, толкова по-добре. Украсете стените с плакати, комикси, характерни цветни портрети и картини, на пръв поглед прости стоки за масовия пазар. Например, декорираните бутилки с кока-кола в поп арт стават независима инсталация. Поп изкуството разпознава се от „направи си сам“ неща. Създайте нещо, което е трудно да се впише в ежедневната рамка, противоречете на системата, използвайте прости малки неща за вдъхновение. Помислете за Уорхол с кутията му за супа Cambells.

    Поп арт пространство е като галерия


    Поп изкуството е разнообразно и индивидуално. Този стил със сигурност никой няма да остави безразличен. Това е настроение, което живее във всеки детайл.

    Единственото нещо е да не претоварвате интериора.