Пачуърк. Игра на фантазия.
Пачуърк спестява материали и дава усещане за уникалност. Осъзнато комсумиране, широкото рециклиране в световен мащаб са нова реалност.

Пачуърк в интериора


Пачуърк е специална занаятчийска техника, при която текстилни изделия се изработват от парчета плат с различен цвят, текстура. Представете си обикновена мозайка - за да я сглобите, трябва да свържете всяко парче с друго.

 

 

 

Как се прави пачуърк

Но какво, ако парчетата не си пасват добре? Включете фантазия! Основната задача е да шиете заедно различни парчета плат, така че в крайна сметка да се образува хармонична и красива картинка. Особено интересно е да създавате уникални визуални ефекти: да играете на цветови и декоративни контрасти. Това е едновременно интересно и предизвикателно. Техниката на пачуърк ви позволява да създавате оригинални, красиви и същевременно полезни одеяла, юргани, кувертюри, възглавници.

 

Екологичност на пачуърк:

 

Осъзнато комсумиране и намаляне на покупки в световен мащаб, също и широкото рециклиране са нова реалност. Днес пачуъркът не само спестява материали, но и дава усещане за уникалност. В края на краищата, тази уникалност е присъща на човешката природа – всичките сме различни. Пачуъркът е начин да го подчертаваме.