Минимализъм.
Минимализъм не е празна стая. Не е гардероб с 3 ризи или хладилник с кофичка кисело мляко. Минималистът не е човек по гащи който не е облечен.

начин на мислене


Минимализъм не е празна стая. Не е гардероб с 3 ризи или хладилник с кофичка кисело мляко. Минималистът не е човек по гащи който не е облечен.

Хората много често бъркат минимализъм с липса на възможностите /било то вкус, пари или желание/.

Минимализъмът първо е начин на мислене. Това е определен подход към консумиране.

 

 

 

Характеристики

Oсновните характеристики на този стил:

 

1. Високо качество

2. Лаконичност

3. Акцент

При това няма значение за какво говорим - дизайн в интериора или в облекло, комсумиране на храна или хигиенни навици.

 

Високо качество

 

Нека да е малко, но е най-доброто!

Когато влизаш в апартамент и виждаш диван, който те побърква, изненадва, и ти усещаш, че е произведение на изкуство. В дизайнерски интериор или дизайнерско облекло в стил минимализъм винаги се използва максимално възможно качество за всеки един предмет.

В интериорът това винаги е естествено дърво, камък, мрамор, италиански мебели, немска техника и оборудване.

В облеклото това е 100% натурален състав - памук, кашмир, вълна. Когато текстилното изделие е външно и вътрешно прекрасно. Обръщаш го наопаки и можеш да го използваш пълноценно. Това определя високият статут на тази стока. Освен това демонстрира уважение към своя клиент – само той може да се радва на скритите неща. Той и дизайнера.

В храненето  това е еко –продукти, само качествена храна. Отваряш хладилник на един минималист и там - френски сирена, авокадо, манго, хамон, просеко.

 

 

Лаконичност


Минимализмът трябва да бъде талантлив. Когато най-обикновените образи са изразени с две-три линии. Или в някаква геометрична форма. Или изразено с цвят.

Гледаш една картина и в една запетайка виждаш птиче, например. И си мислиш, колко  е просто! Обаче, ако те помолят с две запетайки да нарисуваш коте – няма как да се справиш. Ако не си гений, разбира се...

 

 

 

акцент

Когато в един образ има една дребна или ярка закачка.


Тя не напира да се изпъква, тя не крещи с цвят или форма, но намеква много интелигентно и тихичко за някаква СУПЕР ИДЕЯ или ДЪЛБОК СМИСЪЛ.