Mid-century стил в интериора
Мид-сенчъри стил дори в малък апартамент може да създаде интелигентен, весел интериор в изтънчена ретро-шик естетика.

мид-сенчъри в интериора

 

Принципите на простота и функционалност. Създаден в средата на 20-ти век - след Втората Световна война, в началото на 50-те години. На фона на общата измореност от сивото следвоенно ежедневие както и липса на средства и материали, а имало е огромно желание нещата да се променят. А именно - с минимален бюджет да се съчетае ексцентричност и чувство за мярка.

 

И ако подходите към въпроса с умение, дори в малък апартамент ще успеете да създадете интелигентен, весел интериор в изтънчена ретро-шик естетика.

 


 

Спектър на цветове

 

Създайте неутрален фон. Като основен цвят е подходящ всеки естествен нюанс, от бяло до светло сиво или пясъчно. Отделна стена може да бъде покрита с тапети с абстрактни геометрични шарки, а другата стена може да бъде облицована с дърво или камък.

Добавете големи ярки акценти, които ще внесат творческо настроение в интериора. Това може да бъде ярък стол, възглавници, лампи, абстрактни панели. Палитрата на следвоенния модернизъм се състои от богати естествени нюанси, като: теракота, мандарина, горчица, авокадо, кафяво, блато. Сливи, череши, наситени синьо-зелени синьо-зелени нюанси също изглеждат чудесно.

 

Интериор и мебели


В идеалния случай интериорът в мид-сенчъри стил включва просторни пространства, отворени етажни планове и мащабно остъкляване, което интегрира жилищното пространство с екстериора. Светла, просторна стая, с широки прозорци, леки плъзгащи се прегради вместо врати. Прозорците се оставят най-добре отворени. Римски щори или тънки еднослойни полупрозрачни завеси са приемливи.

 

Фасадите на шкафове, скринове, тоалетки и рафтове са изработени от различни видове дървесина с естествен завършек, а вратите са боядисани в ярки цветове.

През 50-те и 60-те години дизайнерите създават редица мебелни шедьоври, които не са загубили своята актуалност с течение на времето, даже са придобили култов статут. Известната IKEA в тази редица е водещата със своите мебели.

Столове, фотьойли и дивани в стил мид-сенчъри трябва да бъдат меки, опростени, с велур или кожена тапицерия, обикновено на крака от дърво или огънат метал.

неща, подходящи за Мид-сенчъри дизайн


Изградете външен бар в хола. Тази аристократична инсталация от красиви бутилки, ретро чаши и цветя ще ви накара да се почувствате, като герой от ранната поредица за Джеймс Бонд.

Намерете автентични предмети от средата на 20-ти век. Футуристичните лампи, които приличат на предмети на изкуството, кръгли огледала в слънчеви рамки, сферични вази и цветни стъклени свещници, ярки плакати в стил поп арт ще завършат пространството.

Покажете богат вътрешен свят. В мид-сенчъри интериора колекцията от плочи, разположена на видно място, обширна библиотека и музикални инструменти изглеждат подходящи - все едно са родени за това място.

 

Този спокоен, уникален, изразителен стил прави обзавеждането на дома вълнуващо пътуване във времето и става все по-популярно.